Mia Nygård 210, Helsingin vaalipiiri (KOK), Malmivaalit 2019

Valitse vaalipiiri: HelsinkiUusimaaVarsinais-SuomiSatakuntaAhvenanmaaHämePirkanmaaKaakkois-SuomiSavo-KarjalaVaasaKeski-SuomiOuluLappi

Kysymykset vaalikoneessa

  1. Koska Suomen valtiolla ei ole pienilmailustrategiaa, sellainen pitää laatia viipymättä.
  2. Suomessa lentoasemia tai muita lentopaikkoja ei saa sulkea ilman valtakunnallisten vaikutusten perusteellista arviointia.
  3. Suomen pääkaupunki tarvitsee oman kentän aikatauluttamattomalle liikenteelle, ilmailun tulevien muotojen kehitykselle ja kotimaiselle ilmailualan koulutukselle. Jos asia tulee Eduskunnan päätettäväksi, tulee sen varmistaa Helsinki-Malmin lentoaseman ilmailutoiminnan jatkuminen.

Vastausvaihtoehdot (K)yllä • (E)i • (T)yhjä

Numero Nimi 1. 2. 3.
210Mia Nygård (KOK)KKK
1. Otetaan mallia naapurimaasta Norjasta: Norja on laatinut strategian pienlentotoiminnan edellytysten ja tulevaisuuden turvaamiseksi. Alan teknologinen kehitys on ollut viime vuosina huikeaa. Jo tällä vuosikymmenellä tulemme näkemään ensimmäiset sähkö- ja hybridikoneilla toteutettavat kaupalliset reittilennot. Koko ilmailualan odotetaan siirtyvän sähkökoneiden käyttöön kotimaan lentoliikenteessä viimeistään 2040-luvulla. Lentäminen on tulevaisuudessakin yksi tärkeimmistä liikkumismuodoistamme. Tässä blogini aiheesta: http://mianygrd.puheenvuoro.uusisuomi.fi/271871-sahkoinen-ilmailu-on-tulevaisuuden-liikkumista
2. Sähköinen lentoliikenne mahdollistaa joustavan ja räätälöidyn liikkumisen kaupunkien välillä. Se avaa aivan uusia mahdollisuuksia pääkaupunkiseudun ja maakuntien väliseen liikkumiseen: myös sellaisten kaupunkien välillä, joiden välillä ei ole nykyään suoria yhteyksiä. On tärkeää, että maakunnat pitävät jatkossakin lentokenttänsä hyvässä kunnossa: Suomessa kenttiä on jopa 80 kappaletta. Suomessa saavutettavuus ei ole tätä nykyä kansallisesti täysin kattavaa kun poikittaisliikenteen verkossa on puutteita. Aluelentokentillä on tulevaisuudessa kasvava merkitys kansallisen liikenteen tukikohtina, Malmi mukaan luettuna.
3. Helsingin osalta Malmin lentokenttä olisi oivallinen sähköisen ilmailun tukikohtana. Malmia myös koulutuspaikkana ja ilmailun yrityskeskittymänä tukee myös se, että pääkaupunkiseudulla on suuri potentiaali koulutettavia sekä suuri määrä kouluttajia. Kannatan vahvasti Malmin säilyttämistä lentoliikennekäytössä.
Ammatti: yrittäjä, elintarviketieteiden maisteri (tieto vaalit.fi järjestelmästä tai ehdokkaalta)
www.mianygard.fi

Jaa tämän ehdokkaan vastaus Facebookissa

Jaa tämän ehdokkaan vastaus Twitterissä

Palaa listaan