Teija Makkonen 273, Helsingin vaalipiiri (NYT), Malmivaalit 2019

Valitse vaalipiiri: HelsinkiUusimaaVarsinais-SuomiSatakuntaAhvenanmaaHämePirkanmaaKaakkois-SuomiSavo-KarjalaVaasaKeski-SuomiOuluLappi

Kysymykset vaalikoneessa

  1. Koska Suomen valtiolla ei ole pienilmailustrategiaa, sellainen pitää laatia viipymättä.
  2. Suomessa lentoasemia tai muita lentopaikkoja ei saa sulkea ilman valtakunnallisten vaikutusten perusteellista arviointia.
  3. Suomen pääkaupunki tarvitsee oman kentän aikatauluttamattomalle liikenteelle, ilmailun tulevien muotojen kehitykselle ja kotimaiselle ilmailualan koulutukselle. Jos asia tulee Eduskunnan päätettäväksi, tulee sen varmistaa Helsinki-Malmin lentoaseman ilmailutoiminnan jatkuminen.

Vastausvaihtoehdot (K)yllä • (E)i • (T)yhjä

Numero Nimi 1. 2. 3.
273Teija Makkonen (NYT)KKK
1. Ilmailu eri muotoineen on yksi nopeimmin kehittyvistä teknologia-aloista. Pienilmailustrategia olisi tarpeellinen, jotta se toimisi myös päätöksentekoa ja tarpeita ohjaavana asiakirjana poliittisessa päätöksenteossa.
2. Näin suuria ja vaikuttavia päätöksiä ei pidä tehdä ilman perusteellista arviointia. Tiheä lentokenttäverkosto on tärkeä Suomen kilpailukyvylle ja ilmailun liike-elämälle tuomille mahdollisuuksille. Malmin lentokenttä tarjoaa sillanpääaseman maakuntiin sekä - valtiollisena rajanylityspaikkana - myös naapurimaihin suuntautuvalle kevyemmän kaluston ilmailulle. Malmin kenttä tarjoaa jo olemassa olevan ympäristön sähköisen ilmailun ja muiden ilmailun uusien muotojen kehitykselle, joten kentän merkitys tulee entisestään kasvamaan.
3. Malmin lentokenttä on lento-operaatioilla mitattuna Helsinki-Vantaan jälkeen Suomen toiseksi vilkkain lentokenttä. Sen lakkauttaminen nyt olisi tulevaisuutta katsoen erittäin huono päätös. Tiheä lentokenttäverkosto on tärkeä Suomen kilpailukyvylle ja ilmailun liike-elämälle tuomille mahdollisuuksille. Kiinteä- ja pyöriväsiipiset dronet tulevat luomaan uusia mahdollisuuksia esimerkiksi logistiikalle.
Ammatti: sotatieteiden maisteri (tieto vaalit.fi järjestelmästä tai ehdokkaalta)
www.teijamakkonen.fi

Jaa tämän ehdokkaan vastaus Facebookissa

Jaa tämän ehdokkaan vastaus Twitterissä

Palaa listaan