Mirita Saxberg 270, Helsingin vaalipiiri (NYT), Malmivaalit 2019

Valitse vaalipiiri: HelsinkiUusimaaVarsinais-SuomiSatakuntaAhvenanmaaHämePirkanmaaKaakkois-SuomiSavo-KarjalaVaasaKeski-SuomiOuluLappi

Kysymykset vaalikoneessa

  1. Koska Suomen valtiolla ei ole pienilmailustrategiaa, sellainen pitää laatia viipymättä.
  2. Suomessa lentoasemia tai muita lentopaikkoja ei saa sulkea ilman valtakunnallisten vaikutusten perusteellista arviointia.
  3. Suomen pääkaupunki tarvitsee oman kentän aikatauluttamattomalle liikenteelle, ilmailun tulevien muotojen kehitykselle ja kotimaiselle ilmailualan koulutukselle. Jos asia tulee Eduskunnan päätettäväksi, tulee sen varmistaa Helsinki-Malmin lentoaseman ilmailutoiminnan jatkuminen.

Vastausvaihtoehdot (K)yllä • (E)i • (T)yhjä

Numero Nimi 1. 2. 3.
270Mirita Saxberg (NYT)KKK
1. Suomessa on sähköisen ilmailun osaamista, teknologiaa, tutkimusta, kehitystä ja kulttuuria. Helsingillä on Malmin kaupunkikenttä. Tarve kestävään ja ympäristövastuulliseen liikkumiseen on suuri. Siksi liikenteen sähköistäminen tai verotus ei saa maksaa kuluttajille liikaa. Tekoja: -lentokoulutusta on tuettava -pienlentokoneiden liikennelennolle Helsingissä oltava kaupunkikenttä. Malmi ilmailukulttuureineen on säilytettävä. -on huolehdittava, että ei aleta verottaa lentämistä, vaan polttoainetta. Että tuetaan sähköistä ilmailua. Ei tuhota sitä. Jos ympäristöä saastuttavien tuotteiden haittaveroa kiristetään, on samalla tuettava kestävän kehityksen ratkaisuja. Sähköllä lentäminen on ympäristövastuullisen liikkumisen tulevaisuus.
2. Meillä on sähköisen ilmailun infra valmiina. Kaupunkien välinen ilmailun lisärakentaminen vaatii lähinnä vain lisää asvalttia kiitoradaksi. Kustannukset ovat kevyempiä verrattuna esim. raideliikenteeseen. Sähköisestä ilmailusta on tulossa paitsi ympäristöystävällinen myös kustannustehokas liikkumiskeino etenkin maan sisäisillä matkoilla. Lentäminen kaupunkien välillä olisi entistä nopeampaa pienten kaupunkikenttien ansiosta. Lentämisen hinta olisi kilpailukykyistä. Sähkökoneiden huoltokustannukset ovat edullisempia, pilottien koulutus halpenee ja polttoainekulut poistuvat. Jos maakuntien kenttäverkostosta tehtäisi tiheämpi ja rakennettaisi kaupunkikenttiä ympäri Suomen, tehtäisi Suomesta saavutettava myös kansainvälisille liikematkustajille.
3. Museoviraston lausunto on sivuutettu, siinä todetaan, että kentän arvo säilyy parhaiten ja lähes yksinomaan siten, että ilmailutoiminta jatkuisi. Tämä myös tärkeää sähköisen ilmailun kehittämisen ja kannalta. Malmilla osaamista ja valmiit fasiliteetit. Se on tärkeä kaupunkikenttä. Olen jokaisessa Malmin lentoasemaa koskevassa kaupunginvaltuuston äänestyksessä äänestänyt sen säilyttämisen puolesta. Lisäksi olen tehnyt vastaesitystä ja lisäysehdotusta päätöksiin Malmin ilmailukäytössä säilyttämisen ja sen kulttuuriarvojen vaalimisen puolesta.
Ammatti: hallintotieteiden maisteri, liiketoiminnan opettaja (tieto vaalit.fi järjestelmästä tai ehdokkaalta)
www.mirita.fi

Jaa tämän ehdokkaan vastaus Facebookissa

Jaa tämän ehdokkaan vastaus Twitterissä

Palaa listaan