Lisa Sipilä 265, Helsingin vaalipiiri (KESK), Malmivaalit 2019

Valitse vaalipiiri: HelsinkiUusimaaVarsinais-SuomiSatakuntaAhvenanmaaHämePirkanmaaKaakkois-SuomiSavo-KarjalaVaasaKeski-SuomiOuluLappi

Kysymykset vaalikoneessa

  1. Koska Suomen valtiolla ei ole pienilmailustrategiaa, sellainen pitää laatia viipymättä.
  2. Suomessa lentoasemia tai muita lentopaikkoja ei saa sulkea ilman valtakunnallisten vaikutusten perusteellista arviointia.
  3. Suomen pääkaupunki tarvitsee oman kentän aikatauluttamattomalle liikenteelle, ilmailun tulevien muotojen kehitykselle ja kotimaiselle ilmailualan koulutukselle. Jos asia tulee Eduskunnan päätettäväksi, tulee sen varmistaa Helsinki-Malmin lentoaseman ilmailutoiminnan jatkuminen.

Vastausvaihtoehdot (K)yllä • (E)i • (T)yhjä

Numero Nimi 1. 2. 3.
265Lisa Sipilä (KESK)KKK
1. Ihmettelen, ettei tällaista ole jo olemassa. Näen, että tämä asia tulee saada kuntoon niin pian kuin mahdollista.
2. Suomi on maantieteellisesti katsottuna pieni maa ja meidän tulee todellakin pitää huolta lentoasemistamme ja lentopaikoistamme. Vaikuttavuuden arviointia tulisi tehdä kaiken aikaa ja mittaroida sekä avata läpinäkyväksi kaikki toiminta näillä lentoasemilla ja -paikoilla koska ajattelen niin, ettei valtaväestö ole suinkaan tietoinen näiden toiminnoista. Olen toiminut vammaisasiainkoordinaattorina ja olen saanut tehdä vammaisneuvoston kanssa esteettömyyskatselmuksia mm. Helsinki - Vantaa lentokentälle ja näillä käynneillä on auennut monen monta asiaa, joista ei kuntalaisena ole aiemmin ollut tietoinen. Uskon, että tälläista erilaista hyvää nousee esiin myös muiden lentoasemien sekä paikkojen suhteen. Ajan autolla miltei kuukausittain työni sekä vapaa-ajan puitteissa Pohjois-Satakunnassa ja olen erityisen huolissani Niinisalon varalaskupaikan käyttökunnosta. Näen, että Suomen varalaskupaikkojen kuntotilanteet tulisi ensitilassa kartoittaa ja nämä tulee mielestäni laittaa kuntoon viipymättä!
3. Kannatan edellä mainittuja asioita ja ammatillisena opettajana näen, että kotimaisen ilmailualan koulutukselle tulee saada lisää näkyvyyttä.
Ammatti: yrittäjä, sosionomi (tieto vaalit.fi järjestelmästä tai ehdokkaalta)
www.lisasipila.fi

Jaa tämän ehdokkaan vastaus Facebookissa

Jaa tämän ehdokkaan vastaus Twitterissä

Palaa listaan