Terhi Peltokorpi 259, Helsingin vaalipiiri (KESK), Malmivaalit 2019

Valitse vaalipiiri: HelsinkiUusimaaVarsinais-SuomiSatakuntaAhvenanmaaHämePirkanmaaKaakkois-SuomiSavo-KarjalaVaasaKeski-SuomiOuluLappi

Kysymykset vaalikoneessa

  1. Koska Suomen valtiolla ei ole pienilmailustrategiaa, sellainen pitää laatia viipymättä.
  2. Suomessa lentoasemia tai muita lentopaikkoja ei saa sulkea ilman valtakunnallisten vaikutusten perusteellista arviointia.
  3. Suomen pääkaupunki tarvitsee oman kentän aikatauluttamattomalle liikenteelle, ilmailun tulevien muotojen kehitykselle ja kotimaiselle ilmailualan koulutukselle. Jos asia tulee Eduskunnan päätettäväksi, tulee sen varmistaa Helsinki-Malmin lentoaseman ilmailutoiminnan jatkuminen.

Vastausvaihtoehdot (K)yllä • (E)i • (T)yhjä

Numero Nimi 1. 2. 3.
259Terhi Peltokorpi (KESK)KKK
1. Norjassa pienilmailun tilanne heikkeni huolestuttavasti ja Norjan valtio teki tilanteen korjaamiseksi pienilmailustrategian. Toivon, ettei Suomessa toisteta samoja virheitä lakkauttamalla Malmin lentokenttä ja heikentämällä siten pienilmailun tilannetta pääkaupunkiseudulla. Pienilmailustrategia voisi osaltaan estää virheellisten päätösten tekemistä.
2. Lentoasemien sulkemisessa on kyse merkittävistä päätöksistä sekä elinkeinopoliittisesta, liikennepoliittisesta, huoltovarmuus ja turvallisuusnäkökulmista, siten ehdotus laajojen vaikutusarviointien tekemisestä on erittäin perusteltu.
3. Olen puolustanut 20 vuoden aikana Malmin lentokentän säilyttämistä elävänä ja toimivana lentokenttänä niin Helsingin valtuustossa kuin aiemmin kaupunginhallituksen jäsenenä ja kansanedustajana ollessani. Näkemykseni asiaan ei ole muuttunut ja lupaan puolustaa Malmia jatkossakin.
Ammatti: kätilö (AMK), kasvatustieteiden maisteri (tieto vaalit.fi järjestelmästä tai ehdokkaalta)
peltokorpi.net/

Jaa tämän ehdokkaan vastaus Facebookissa

Jaa tämän ehdokkaan vastaus Twitterissä

Palaa listaan