Timo Latikka 254, Helsingin vaalipiiri (KESK), Malmivaalit 2019

Valitse vaalipiiri: HelsinkiUusimaaVarsinais-SuomiSatakuntaAhvenanmaaHämePirkanmaaKaakkois-SuomiSavo-KarjalaVaasaKeski-SuomiOuluLappi

Kysymykset vaalikoneessa

  1. Koska Suomen valtiolla ei ole pienilmailustrategiaa, sellainen pitää laatia viipymättä.
  2. Suomessa lentoasemia tai muita lentopaikkoja ei saa sulkea ilman valtakunnallisten vaikutusten perusteellista arviointia.
  3. Suomen pääkaupunki tarvitsee oman kentän aikatauluttamattomalle liikenteelle, ilmailun tulevien muotojen kehitykselle ja kotimaiselle ilmailualan koulutukselle. Jos asia tulee Eduskunnan päätettäväksi, tulee sen varmistaa Helsinki-Malmin lentoaseman ilmailutoiminnan jatkuminen.

Vastausvaihtoehdot (K)yllä • (E)i • (T)yhjä

Numero Nimi 1. 2. 3.
254Timo Latikka (KESK)KKK
1. Olen Suomen Ilmailuliiton toiminnanjohtaja ja olemme menneen vaalikauden aikana vaatineet Liikenne- ja viestintäministeriöltä strategian laatimisen aloittamista yhdessä.
2. Totta. Sekä valvotun ilmatilan lentoasemat että valvomattomat pienlentokentät ympäri Suomen (ks. lentopaikat.fi) muodostavat verkoston, jolla on elintärkeä merkitys mm. ilmailun harjoittamiselle, turvallisuudelle, koulutukselle, palo- ja pelastustoiminnalke sekä ilmailuun perustuvalle elinkeinotoiminnalle
3. Malmi on paras sijainti. Lisäksi siellä on jo olemassa oleva infra lentokenttätoimintojen toteuttamiseen. Ilmailun koulutusta ajatellen Malmin ympäristössä on Suomessa ylivoimaisesti suurin osa potentiaalisista koulutettavista ja kouluttajista.
Ammatti: toiminnanjohtaja, oikeustieteen maisteri (tieto vaalit.fi järjestelmästä tai ehdokkaalta)
www.timolatikka.fi

Jaa tämän ehdokkaan vastaus Facebookissa

Jaa tämän ehdokkaan vastaus Twitterissä

Palaa listaan