Lasse Lehtinen 12, Vaasan vaalipiiri (PS), Malmivaalit 2019

Valitse vaalipiiri: HelsinkiUusimaaVarsinais-SuomiSatakuntaAhvenanmaaHämePirkanmaaKaakkois-SuomiSavo-KarjalaVaasaKeski-SuomiOuluLappi

Kysymykset vaalikoneessa

  1. Koska Suomen valtiolla ei ole pienilmailustrategiaa, sellainen pitää laatia viipymättä.
  2. Suomessa lentoasemia tai muita lentopaikkoja ei saa sulkea ilman valtakunnallisten vaikutusten perusteellista arviointia.
  3. Suomen pääkaupunki tarvitsee oman kentän aikatauluttamattomalle liikenteelle, ilmailun tulevien muotojen kehitykselle ja kotimaiselle ilmailualan koulutukselle. Jos asia tulee Eduskunnan päätettäväksi, tulee sen varmistaa Helsinki-Malmin lentoaseman ilmailutoiminnan jatkuminen.

Vastausvaihtoehdot (K)yllä • (E)i • (T)yhjä

Numero Nimi 1. 2. 3.
12Lasse Lehtinen (PS)KKK
1. Pienilmailu on yleisilmailuna on osa ilmailua kokonaisuutena. Valtion velvollisuutena on luoda toimivat edellytykset pienilmailulle. Pienilmailua tarvitaan myös lentokoulutukseen ja erilaisten yhteiskunnallisten tehtävien hoitamiseen kuten metsäpalovalvonta kesäisin.
2. Lentoliikenne on välttämätöntä Suomessa pitkien maantieteellisten etäisyyksien johdosta sekä ulkomaanlentojen osalta tarvitaan hyvät lentoyhteydet Suomesta ulkomaille. Maa- tai vesiliikenne ei korvaa lentoliikennettä, joka on nopein, helpoin ja useimmiten myös edullisin tapa matkustaa. Suomessa on oltava hyvät lento- yhteydet ja toimivat lentoasemat sekä pienilmaisua varten lentopaikat kaikkialla Suomessa eikä vain esim. Helsingissä. Nykyinen lentoasema- ja lentopaikka- verkosto on kokonaisuudessaan säilytettävä, koska lentoliikenne ja ilmailu on välttämätöntä koko Suomen kehityksen sekä asukkaiden ja yritysten yhdenvertaisuuden turvaamiseksi. Myös Suomeen suuntautuvan matkailun vuoksi lentoasemat ovat tarpeellisia kaikkialla Suomessa. Esimerkiksi Pohjanmaalla on säilytettävä Vaasan, Seinäjoen, Kauhavan, Kruunupyyn ja Oulun lentoasemat. Oulu on Suomen toiseksi vilkkain matkustajaliikenteen lentoasema.
3. Helsinki-Vantaan lentoasema on tarkoituksenmukaista lentoyhtiöiden matkustaja- ja reittiliikenteelle. Tätä varten Helsingissä tarvitaan oma kenttä muulle ilmailu, jossa käytetään yleensä pienempiä lentokoneita ja helikoptereita. Helsinki-Vantaan lentoaseman on voitava tarjota mahdollisimman paljon ns. sloteja eli lento- koneiden nousu- ja laskeutumisaikoja eikä Helsinki-Vantaan toimintaa ole mielekästä ruuhkauttaa muulla ilmailulla. Oma kenttä muulle ilmailulle on välttämätön Helsingissä. Helsinki-Malmin lentoasema on tähän sopiva. Muut esitetyt vaihtoehdot ovat liian kaukana Helsingistä. Jos asia tulee Eduskunnan päätettäväksi, tulen ehdottomasti kannattamaan Helsinki-Malmin lentoaseman ilmailutoiminnan jatkumista.
Ammatti: oikeustieteen tohtori, varatuomari (tieto vaalit.fi järjestelmästä tai ehdokkaalta)

Jaa tämän ehdokkaan vastaus Facebookissa

Jaa tämän ehdokkaan vastaus Twitterissä

Palaa listaan