Rauno Taskinen 129, Savo-Karjalan vaalipiiri (KD), Malmivaalit 2019

Valitse vaalipiiri: HelsinkiUusimaaVarsinais-SuomiSatakuntaAhvenanmaaHämePirkanmaaKaakkois-SuomiSavo-KarjalaVaasaKeski-SuomiOuluLappi

Kysymykset vaalikoneessa

  1. Koska Suomen valtiolla ei ole pienilmailustrategiaa, sellainen pitää laatia viipymättä.
  2. Suomessa lentoasemia tai muita lentopaikkoja ei saa sulkea ilman valtakunnallisten vaikutusten perusteellista arviointia.
  3. Suomen pääkaupunki tarvitsee oman kentän aikatauluttamattomalle liikenteelle, ilmailun tulevien muotojen kehitykselle ja kotimaiselle ilmailualan koulutukselle. Jos asia tulee Eduskunnan päätettäväksi, tulee sen varmistaa Helsinki-Malmin lentoaseman ilmailutoiminnan jatkuminen.

Vastausvaihtoehdot (K)yllä • (E)i • (T)yhjä

Numero Nimi 1. 2. 3.
129Rauno Taskinen (KD)KKK
1. Pienilmailu tapahtuu pääsääntöisesti valvomattomassa ilmatilassa (alle lentopintojen). On tärkeitä ilmailullisia rajapintoja, joista tulee koulutuksellisesti tietää lennettäessä Suomessa, sillä pienilmailija ei saata tietää, että samassa ilmatilassa voi operoida matalalla lentävä sotilaskoneosasto. Erittäin tärkeäksi strategian tekee se, että siihen sijoitetaan pienilmailun lentopaikat, joista tavanaomainen liikennöinti tapahtuu.
2. Tällaisiltä kentiltä tapahtuu myös SAR - ja palolentotoimintaa.
3. Malmin kenttä on avainasemassa niin kotimaan pienliikennelentojen kuin Eurooppaankin suuntautuvien lentojen osalla. Ajatteleeko päättäjät että malmin toimintaa siirrettäisiin Helsinki Vantaalle asuntorakentamisen tieltä? Malmin kentän säilyttämisellä turvataan monipuoliset lentomahdollisuudet Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla. kentällä tapahtuu myös kaupallista ilmailukoulutusta, ja se tulee saada alueellisesti säilymään. Näkisin että Malmi mahdollistaa sähköisen ja päästöttömän ilmailun kehittämistyötä ja uudenlaisen ilmailun innovaatista kokeilemista.
Ammatti: kapteeni evp (tieto vaalit.fi järjestelmästä tai ehdokkaalta)
www.facebook.com/raunotaskinen2019/

Jaa tämän ehdokkaan vastaus Facebookissa

Jaa tämän ehdokkaan vastaus Twitterissä

Palaa listaan