Jere Liikanen 122, Kaakkois-Suomen vaalipiiri (PS), Malmivaalit 2019

Valitse vaalipiiri: HelsinkiUusimaaVarsinais-SuomiSatakuntaAhvenanmaaHämePirkanmaaKaakkois-SuomiSavo-KarjalaVaasaKeski-SuomiOuluLappi

Kysymykset vaalikoneessa

  1. Koska Suomen valtiolla ei ole pienilmailustrategiaa, sellainen pitää laatia viipymättä.
  2. Suomessa lentoasemia tai muita lentopaikkoja ei saa sulkea ilman valtakunnallisten vaikutusten perusteellista arviointia.
  3. Suomen pääkaupunki tarvitsee oman kentän aikatauluttamattomalle liikenteelle, ilmailun tulevien muotojen kehitykselle ja kotimaiselle ilmailualan koulutukselle. Jos asia tulee Eduskunnan päätettäväksi, tulee sen varmistaa Helsinki-Malmin lentoaseman ilmailutoiminnan jatkuminen.

Vastausvaihtoehdot (K)yllä • (E)i • (T)yhjä

Numero Nimi 1. 2. 3.
122Jere Liikanen (PS)KKK
1. Teknologien kehitys dronejen ja vastaavien lennokkien osalta on ollut erittäin nopeaa, jonka vuoksi kansallinen lainsäädäntömme on jäänyt jälkeen. Pienilmailustrategia ja lainsäädöntä on saatettava ajantasalle seuraavan hallituskauden aikana.
2. Esimerkiksi Mikkelin lentokenttää ollaan sulkemassa verrattain pienten säästöjen toivossa. Päätös on erittäin harmillinen, sillä kaupungissa on maavoimien pääesikunta, sairaala ym. toimintaa, joiden kannalta lentokenttä on potentiaalinen kasvutekijä. On paljon helpompi markkinoida vähällä käytöllä olevaa lentokenttää, kuin käytöstä poistettua sellaista. Lisäksi lentokentät ovat tärkeitä ulkomaisten sijoittajien kannalta. Heidät voidaan lennättää suoraan maakuntaan, junassa istuttamisen sijaan.
3.
Ammatti: insinööriopiskelija, LVI-asentaja (tieto vaalit.fi järjestelmästä tai ehdokkaalta)
www.facebook.com/Liika36

Jaa tämän ehdokkaan vastaus Facebookissa

Jaa tämän ehdokkaan vastaus Twitterissä

Palaa listaan