Mervi Syväranta 74, Uudenmaan vaalipiiri (PS), Malmivaalit 2019

Valitse vaalipiiri: HelsinkiUusimaaVarsinais-SuomiSatakuntaAhvenanmaaHämePirkanmaaKaakkois-SuomiSavo-KarjalaVaasaKeski-SuomiOuluLappi

Kysymykset vaalikoneessa

  1. Koska Suomen valtiolla ei ole pienilmailustrategiaa, sellainen pitää laatia viipymättä.
  2. Suomessa lentoasemia tai muita lentopaikkoja ei saa sulkea ilman valtakunnallisten vaikutusten perusteellista arviointia.
  3. Suomen pääkaupunki tarvitsee oman kentän aikatauluttamattomalle liikenteelle, ilmailun tulevien muotojen kehitykselle ja kotimaiselle ilmailualan koulutukselle. Jos asia tulee Eduskunnan päätettäväksi, tulee sen varmistaa Helsinki-Malmin lentoaseman ilmailutoiminnan jatkuminen.

Vastausvaihtoehdot (K)yllä • (E)i • (T)yhjä

Numero Nimi 1. 2. 3.
74Mervi Syväranta (PS)KKK
1. Pienilmailu kehittyy kovaa vauhtia. Esim. Norjalla on jo tällainen strategia.
2. Finavia ajaa taloussyistä keskittämispolitiikkaa, ja on unohtanut lakisääteisen tehtävänsä ylläpitää koko valtakunnallista lentoasemaverkkoa ja lentoasemapalveluita. (Laki lentoasemaverkosta ja -maksuista 11.3.2011/210, 4 §)
3. Malmin lentoasema on Suomen toiseksi liikennöidyin kenttä, eli vain Helsinki-Vantaalla on enemmän liikennettä. Ei ole järkeä siirtää Helsinki-Malmin liikennettä ruuhkaiselle Helsinki-Vantaalle. Malmin lentokenttä on merkittävä myös yrityselämän kannalta, koska se palvelee aikatauluttomia liikelentoja.
Ammatti: kasvatustieteen maisteri, kansanedustajan avustaja (tieto vaalit.fi järjestelmästä tai ehdokkaalta)
www.mervisyvaranta.fi

Jaa tämän ehdokkaan vastaus Facebookissa

Jaa tämän ehdokkaan vastaus Twitterissä

Palaa listaan