Yrjö Hakanen

Asukkaiden Helsinki, Kyllä ✅, Kyllä ✅
1110
 

Sitoudutko edistämään Malmin lentoaseman säilyttämistä ilmailukäytössä valtuustotyössäsi?

 
Kyllä
 
Malmin lentoaseman säilyttäminen ilmailukäytössä on monestakin syystä perusteltua. Kevyelle lentoliikenteelle, lentokoulutukselle ja niiden liittyville palveluille ei ole kyetty osoittamaan pääkaupunkiseudulta tai sen läheisyydestä korvaavaa kenttää. Malmin lentokentän alueella on tärkeitä virkistys-, luonto- ja kulttuuriarvoja. Kenttää ympäröivä metsäinen alue on tärkeä laajemminkin pääkaupunkiseudun ekologisille yhteyksille. Malmin lentoaseman säilyttäminen ilmailukäytössä ja Helsingin asentarakentamisen tarpeisiin vastaaminen voidaan yhdistää. Helsingin yleiskaavassa on rakentamiseen osoitettu kaksi kertaa enemmän maata kuin nopean kasvun tavoitteiden toteuttamiseen tarvitaan. Myös Malmin alueelle voidaan rakentaa uutta niin, että se ei sulje pois ilmailutoiminnan jatkamista. Yleiskaavaa 2016 käsiteltäessä oli esillä esimerkiksi kompromissi, jossa Malmin kentälle olisi jäänyt yksi kiitorata plus helikopterit, huolto- ja koulutustoimintaa sekä tietysti lentokenttärakennus. Osa rakentamistavoitteista olisi voitu toteuttaa niin, että ilmailutoiminta jatkuu ja myös luonto- ja virkistysarvoja säilytetään. Kannatin tätä esitystä sen jälkeen kun valtuuston enemmistö oli hylännyt ehdotukseni yleiskaavan palattamisesta uuteen valmisteluun.
 

Sitoudutko kannattamaan kunnallisen, neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä, jos lain edellyttämä määrä kuntalaisia kannattaa asiaa?

 
Kyllä
 
Kunnallinen kansanäänestys on tarpeen, koska Malmin lentokenttää koskevassa päätöksenteossa ei ole kuunneltu asukkaita. Lisäksi päätösten valmistelussa on laiminlyöty vaihtoehtojen selvittäminen ja nojattu vajavaisiin ympäristöselvityksiin. Kyse on myös niin laajakantoisesta asiasta, että siitä on syytä järjestää neuvoa-antava kunnallinen kansanäänestys. Sen tulos voidaan edelleen ottaa huomioon alueen tulevaisuutta ratkottaessa.