Kuntavaalit kesäkuu 2021

Tämä sivusto kokoaa ehdokkaiden kantoja Helsinki-Malmin lentoaseman tulevaisuudesta – tukevatko he Malmin lentoaseman säilyttämistä ilmailukäytössä.

Ehdokkailta kysytään myös, tukevatko he kunnallisen, neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä, jos lain edellyttämä määrä kuntalaisia kannattaa asiaa.

Ehdokas – löydät linkin kysymyksiin vasemmalta, alareunasta.

Kuntavaalien ehdokasasettelu päättyy 9.3.2021. Malmivaalit-palveluun päivitetään ehdokkaiden tietoja jatkuvasti. Ehdokas, jos et löydy listalta tai haluat päivittää tietojasi, täytä lomake.

Tulokset edellisistä eduskunta- ja kuntavaaleista löytyvät myös sivustolta. Viimeisin asiaa koskeva valtuustokäsittely 4.11.2020 näytti tältä (punainen kannattaa Malmin säilyttämistä ilmailukäytössä, vihreä ei, sininen tyhjä).

Kuntalaisaloite 6466

Tällä hetkellä on menossa aloite neuvoa-antavan kunnallisen kansanäänestyksen järjestämisestä Helsingissä: pitäisikö Helsinki-Malmin lentoasema säilyttää ilmailukäytössä vai ei. Aloite on jo nyt Suomen ylivoimaisesti suurin.

Aloitteen minimikannatusmäärä oli 22 000 helsinkiläistä. Määrä on täyttynyt, mutta Helsingin päävaltuustoryhmät ilmoittivat, etteivät salli tällaista äänestystä. Asia on suunniteltu vietäväksi seuraavaan valtuustoon.

Voit allekirjoittaa aloitteen osoitteessa https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/6466