Tuomas Huovinen

PS, Kyllä ✅, Kyllä ✅
392
 

Sitoudutko edistämään Malmin lentoaseman säilyttämistä ilmailukäytössä valtuustotyössäsi?

 
Kyllä
 
Malmin lentoasema ei ole pelkästään lentokenttä oheistoimintoineen, vaan valtava avoin tila ja puistoalue, jossa on niin luonnolla kuin ihmisillä mahdollisuus nauttia tilasta. En halua, että se muutetaan copy-paste -tyyliseksi asuinalueeksi, joita Helsingissä on riittämiin. Malmille suunniteltu asuinalue syntyy ilman kunnollista julkista liikennettä, joka tarkoittaa sitä, että asukkaiden on hankittava auto, mikäli mielivät elää ja harrastaa monipuolisesti. Pahimmassa skenaariossa alueesta tulee uusi Vantaan Kivistön kaltainen alue, jonne muuttaneet asukkaat huomaavat, että autoille ei olekkaan jätetty tilaa, palveluja ole, eikä liioin toimivaa julkista liikennettä. Antamalla Malmin lentokentän toimia annamme mahdollisuuden myös ilmailun kehittämiseen. Sähköinen ilmailu tulevaisuudessa pienentää niin melun kuin päästöt ja luo uusia mahdollisuuksia harrastamiselle sekä liiketoiminnalle. Käyttämällä ne rahat ja resurssit muualla Helsingissä, jotka muuten käytettäisiin Malmilla pelkästään savisen ja soisen maan muokkaukseen, saadaan paljon enemmän asumistilaa ja palveluita. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä vieläpä niin, että julkinen liikenne on jo olemassa ja asuminen on viihtyisää.
 

Sitoudutko kannattamaan kunnallisen, neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä, jos lain edellyttämä määrä kuntalaisia kannattaa asiaa?

 
Kyllä
 
Uskon, että paras lopputulos syntyy, kun kuuntelemme ja noudatamme kansanäänestyksen tahtoa, oli se sitten puolesta tai vastaan. Ei hukata Malmin kenttää vain siksi, että jotkin virkamiehet ja jotkut puolueet niin halusivat.