Santeri Eskola

PS, Kyllä ✅, Kyllä ✅

Sitoudutko edistämään Malmin lentoaseman säilyttämistä ilmailukäytössä valtuustotyössäsi?

 
Kyllä
 
Malmin lentokenttä täytyy säilyttää monesta eri syystä. Luettelen syyt tähän alle: Malmin kentän alue on soista sulfidisavea paikoitellen monen kymmenen metrin syvyydeltä, joka on haitallista ja eroosiota aiheuttavaa betonirakentamiselle. Esiintymä on pääkaupunkiseudun ylivoimaisesti suurin. Jotta rakentaminen onnistuisi, niin tämä kaikki maa-aines tulisi maansiirroilla siirtää pois ja täyttää uudestaan ja jo pelkästään se tulee todella kalliiksi. Sulfidisavea ei voida myöskään kipata mihin tahansa, vaan siitä tulee myös suuret käsittelykustannukset. Helsingin kaupunki on tällä hetkellä pyrkimässä hiilineutraaliutta kohti, joten massiivinen betonirakentaminen ei toimi tätä ajatusta vasten, vaikka betoni tuotettaisiin Helsingin rajojen ulkopuolella Lappeenrannassa tai muaalla. Ei ole olemassa mitään Helsingin ilmastoa, jonka lämpeneminen tulee estää vaan ilmasto on globaali. Tarvittava betonimäärä on myös järisyttävän suuri kustannus kaupungille, joka todennäköisesti tulisi vaatimaan aiemmin mainittujen kustannuslisien kanssa yhdessä laskettuna kuntaveron nostoa. Malmin kenttä on Suomen toiseksi vilkkain ja ainutlaatuinen pääkaupunkiseudulla. Helsinki-Vantaan jälkeen lähimmät kentät ovat Hyvinkäällä, Nummelassa ja Räyskälässä. Tästä syystä Malmi tulee olemaan kriisinajan huoltovarmuuden kannalta erittäin tärkeässä asemassa muiden laskeutumispaikkojen puutteen vuoksi. Helsingin kaupungin järjetön päätös kieltää lentokonehangaarien vuokraaminen niitä tarvitseville on pöyristyttävää. Lentokentällä on tällä hetkellä kattavaa lento-, koulutus- ja yritystoimintaa, jota on helposti mahdollista kasvattaa tulevaisuudessa. Eduskunta on päättänyt, että Malmille tulee osoittaa korvaava paikka ennen kuin toimintaa voidaan lopettaa, jotta siirtymä pystyttäisiin tehdä mahdollisimman kivuttomasti. Helsingin kaupunki ei ole näin toiminut. Longinojan saaastuminen maata kaivettaessa tulee olemaan suuri ympäristöriski. Rakentaminen mahdollisesti tuhoaa puron taimenkannan.
 

Sitoudutko kannattamaan kunnallisen, neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä, jos lain edellyttämä määrä kuntalaisia kannattaa asiaa?

 
Kyllä
 
On sanomattakin selvää, että kaupunkilaisten mielipidettä tulee kuunnella asiassa. Tälläkin hetkellä valtaosa helsinkiläisistä kannattaa malmin säilyttämistä vastoin nykyisen kaupungin johdon kantaa.