Sanna-Maria Bertell

KOK, Ei ❌, Ei ❌
254
 

Sitoudutko edistämään Malmin lentoaseman säilyttämistä ilmailukäytössä valtuustotyössäsi?

 
Ei
 
- Valtio päätti poistua kentältä ja lopettaa kentän ylläpidon. Valtio, yksikään pääministeri tai hallitus ei ole luvannut tämän päätöksen jälkeen aloittaa kentällä uutta toimintaa. Ei edes Sipilä, jolle lentäminen on sydämenasia, muuttanut tätä asiaa. Osapuolilla on ollut vuosia aikaa esittää näkökantoja virkamiehille, kansanedustajille ja kuntapäättäjille ja käydä keskustelua. - Suuri virhe prosessissa on, että korvaavaa paikkaa ei ole annettu. Muita kenttiä on rahoitettu, mutta valtio ei ole ryhtynyt muihin konkreettisiin toimiin asiassa. Tältä osin vaadin valtiota kantamaan asiassa vastuunsa ja ryhtymään toimiin. - Valtio päätti poistua kentältä, eikä tule takaisin. Lentotoiminta ei kuulu kaupungin tehtäviin. Kaupungilla on ollut kaikki oikeus kaavoittaa ja jatkaa suunnitelmia asuntorakentamisesta. Valtuusto on asiasta päättänyt jo useaan kertaan. Itse kannatan sovitussa pysymistä ja rakennusprojektin aloittamista.
 

Sitoudutko kannattamaan kunnallisen, neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä, jos lain edellyttämä määrä kuntalaisia kannattaa asiaa?

 
Ei
 
Hyvin luultavasti en. Asiassa on käsitelty jo eduskunta-aloite ja prosessi on jatkunut pitkään. Ellei valtio yllättäen ilmoita, että jatkaisi lentotoimintaa, niin ei kaupungin tehtäviin tule lisätä lentotoiminnan ylläpitämistä. Tässä kohtaa viittaa ylempänä olevaan perusteluuni.