Reetta Angelvo-Riipinen

PS, Kyllä ✅, Kyllä ✅

Sitoudutko edistämään Malmin lentoaseman säilyttämistä ilmailukäytössä valtuustotyössäsi?

 
Kyllä
 
Luontoarvojen säilyttäminen on yksi tärkeimmistä perusteluista lentokentän puolustamisessa. Maaperästä on löydetty erittäin myrkyllistä sulfidisavea, joka syövyttää betonia ja aiheuttaa valtavia metallipäästöjä. Koko maaperä pitäisi vaihtaa, jos alueelle aiotaan rakentaa. Tämä tulisi hyvin kalliiksi. Lisäksi liito-oravat pesivät alueella. Maailmallakin arvostettu Malmin lentokenttä on Suomen vanhin edelleen toimiva lentokenttä. Se tärkeä kulttuuriperintökohde, esim. Europa Nostra on valinnut sen 7 tärkeimmän eurooppalaisen kohteen listalle. Lentoliikenteestä 60-70% on koulutuslentoja, joten se on avainasemassa tulevien ammattilentäjien koulutuksessa. Sähköilmailun mahdollisuudet ovat kiinnostavia ja mahdollisesti tulevaisuudessa ilmailusta saadaan lähes päästötöntä. Lentokenttä Helsingissä on myös tärkeä huoltovarmuustekijä esim. ilmasto- tai muissa kriiseissä ja katastrofeissa. Säilytetään Suomen toiseksi vilkkain lentokenttä.
 

Sitoudutko kannattamaan kunnallisen, neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä, jos lain edellyttämä määrä kuntalaisia kannattaa asiaa?

 
Kyllä
 
Kyllä. Valtuusto edustaa helsinkiläisiä. Helsinkiläisiä itseään on kuultava näin suurissa, kaikkia kuntalaisia koskevissa päätöksissä, kuten tässä Malmin lentokenttä säilyttämisasiassa.