Olli Rantakangas

KESK, Kyllä ✅, Kyllä ✅
92
 

Sitoudutko edistämään Malmin lentoaseman säilyttämistä ilmailukäytössä valtuustotyössäsi?

 
Kyllä
 
Mielestäni Helsinki tarvitsee keskustakentän ja en vain yksinkertaisesti näe minkäänlaista järkeä Malmin lentokentän alasajamisessa. Tulevaisuuden ilmailu ja sen mukanaan tuomat vaihtoehdot ovat tulossa vähintään nurkan takana ja erilaisten droonien lisääntyessä ne tarvitsevat operointiaan varten muun kuin vilkasliikenteisen lentokentän (= Helsinki-Vantaa). Lisäksi Malmin etuna erilaisille kuljetusdrooneille on se, että kenttä sijaitsee lähelllä keskustaa jolloin logistiikasta saadaan nopea. Myöskin erilaiset siviili-ilmailun tarpeet on syytä huomioida ja monissa isoissa kaupungeissa maailmalla on vilkasliikenteisen päälentokentän rinnalla hyvin toimiva pienlentokenttä. En ymmärrä miksei sellaista voisi kotikaupungissani olla.
 

Sitoudutko kannattamaan kunnallisen, neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä, jos lain edellyttämä määrä kuntalaisia kannattaa asiaa?

 
Kyllä
 
Mielestäni neuvoa-antavan kunnallisen kansanäänestyksen järjestämisessä ei ole mitään ongelmaa. Minua ainakin päätöksentekijänä kiinnostaisi tietää kaupunkilaisten kanta asiaan, vaikka oman kantani tiedänkin varsin hyvin.