Nazzareno Sifo

KOK, Kyllä ✅, Kyllä ✅
351
 

Sitoudutko edistämään Malmin lentoaseman säilyttämistä ilmailukäytössä valtuustotyössäsi?

 
Kyllä
 
Olen arkkitehti ja lentäjän poika. Kannatan kaupunkilaisten enemmistön tavoin (TNS Gallup 12/2020) Malmin lentokentän säilyttämistä Helsingissä jo alueen harvinaisten biotyyppien, kuten kosteikkojen ja paahteisten ketojen vuoksi, jotka ovat olemassa (monien mielestä paradoksaalisesti) osin ihmisen nykyisen toiminnan ansiosta ja elintärkeitä uhanalaisille eläinlajeille, jotka ovat häviämässä koko Suomesta. Jos ei Malmilla suojella luonnon monimuotoisuutta, niin missä sitten Helsingissä? Alue voidaan kaavoittaa herkät luonto- ja kulttuuriarvot huomioiden, kuten Kaupunkiympäristölautakunta on korostanut yleisenä periaatteenaan kaikkialla muualla. Haluan suojella myös nuorten mahdollisuuksien moninaisuutta, sillä elinvoimainen helsinkiläinen ilmailualan klusteri tarjoaa valtavat kehitysmahdollisuudet koko Helsingin seudun oppilaitoksille sekä nuorille nyt ja tulevaisuudessa. On löydettävä kompromissi nykyisten toimintojen ja rakentamisen välillä. Sitä on Helsingin henki, joka säteilee ympäri Suomea ja maailmaa.
 

Sitoudutko kannattamaan kunnallisen, neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä, jos lain edellyttämä määrä kuntalaisia kannattaa asiaa?

 
Kyllä
 
Tällä hetkellä huhtikuussa 2021 kiista Malmin lentokentästä on muuttunut valtuustossa järjestelmäriidaksi, jossa kompromisseille, arvoille tai tulevaisuuden mielipideilmaston muuttumiselle ei anneta sijaa ja kaavoitusta edistetään nykyiset toiminnot varmimmin ja nopeimmin peruuttamattomasti tuhoavasta suunnasta Nallenrinteen asemakaavan muodossa. Kannatan kaupunkilaisten enemmistön tavoin (TNS Gallup 12/2020) Malmin lentokentän säilyttämistä Helsingissä. Mikäli tämä tahto ei tule kuulluksi muuten kuin kunnallisessa neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä, niin sellainen on järjestettävä ja sen lopputulosta sitouduttava noudattamaan.