Mikko Ohela

KOK, Kyllä ✅, Kyllä ✅
321
 

Sitoudutko edistämään Malmin lentoaseman säilyttämistä ilmailukäytössä valtuustotyössäsi?

 
Kyllä
 
Kenttä on lentosuoritteeltaan Suomen toiseksi vilkkain kenttä. Se on aktiivisessa käytössä. Kentällä tehdään lisäksi muutakin kuin ilmailua, mutta ilmailu on tietysti se juttu. Kenttä on myös tärkeä koulutuskenttä. Ja olihan meillä pitkään ydinreaktorikin yhtä lähellä Helsingin keskustaa (Otaniemen Triga), eikä se ketään haitannut. Miksei siis lentokenttä. Lontoossakin on Cityn kenttä. Tärkein peruste kentän säilyttämiselle ei kuitenkaan ole sen menneisyys eikä nykyisyys vaan tulevaisuus. Kaduilla näemme jo kaikenmaailman uusia sähköisiä menopelejä. Sama murros on tulossa ilmailuun. Droonit ovat jo arkipäivää ja niitä valjastetaan pakettien kuljetukseen ym. tehtäviin. On nähtävissä, että drooneille yms. tuleville laitteille tarvitaan hub huoltoineen, lennonjohtoineen ja ilmatilan hallintoineen. Mikä sen parempi kuin jo valmiiksi ilmailuun suunniteltu alue. Toisaalta olen vahvasti sitä mieltä, että Helsinkiin ja koko pääkaupunkiseudulle tarvitaan lisää asuntoja. Ihmiset tahtovat tänne ja hinnat karkaavat pilviin kysynnän ja tarjonnan epäsuhdan takia. Pitä rakentaa enemmän. Mutta jos Malmilta nousee ilmaan ja kiertelee pk-seudun yllä, niin näkee, että tilaa rakentamiselle kyllä on rutkasti muuallakin kuin vain juuri Malmin kentällä. Siitä on tullut outo symboli lisärakentamiselle. Saanut väärät mittasuhteet. Lisäksi kentän toisessa päässä on kahden moottoritien risteys, jonka vieressä ei ole paras paikka asunnoille.
 

Sitoudutko kannattamaan kunnallisen, neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä, jos lain edellyttämä määrä kuntalaisia kannattaa asiaa?

 
Kyllä
 
Kunnallisesta neuvoa-antavasta kansanäänestyksestä säädetään Kuntalaissa (§24-25) ja äänestyksen toimeenpanosta tosiaan päättää valtuusto. Lain edellyttämä määrä on vähintään 4 % kunnan 15 vuotta täyttäneistä asukkaista. Prosentuaalisesti se ei ehkä näytä paljolta, mutta Helsingissä se on hyvin iso määrä ihmisiä, joille asia on tärkeä. Malmin kentän kohtalo on jakanut mielipiteitä vahvasti. Tällaisessa tapauksessa neuvoa-antava kansanäänestys olisi perusteltu. Miksi ei, kun tällainen mahdollisuus on olemassa.