Mika Ebeling

KD, Kyllä ✅, Kyllä ✅
963
 

Sitoudutko edistämään Malmin lentoaseman säilyttämistä ilmailukäytössä valtuustotyössäsi?

 
Kyllä
 
Sähköinen ja hiljainen pienkonelentoliikenne tulee todennäköisesti yleistymään voimakkaasti lähivuosikymmenien aikana. Helsingin ei ole syytä pyrkiä pääsemään ulos tästä kehityksestä, vaan osallistua siihen. Tämän pienkonelentoliikenteen suuri etu ympäristöystävällisyyden lisäksi on se, että kokonaismatka-aika muodostuu pieneksi, kun ei tarvitse tunteja odottaa koneeseen pääsyä ja kun voidaan lentää paljon tarkemmin kohteeseen kuin suurilla lentokoneilla.
 

Sitoudutko kannattamaan kunnallisen, neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä, jos lain edellyttämä määrä kuntalaisia kannattaa asiaa?

 
Kyllä
 
Ilman muuta! Kaupunginvaltuustossa olen ehdottanut tätä kansanäänestystä ja kun Malmia vastustaneiden keskuudesta esitettiin, että tämä aloite tulee tulla kuntalaisilta, niin olen ollut kannustamassa kansalaisia nimien keruuseen. Malmin lentokentän säilyminen on juuri sopivankokoinen kysymys. Vaihtoehdot on helppo hahmottaa, kysymys on niin merkittävä, että suuri joukko kaupunkilaisista haluaa sen ratkaista eikä edustuksellinen demokratia tarjoa tähän hyviä välineitä, koska vaaleissa on muitakin kysymyksiä, joihin äänestäjä haluaa kuntavaaleissa vaikuttaa.