Marko Joensuu

PS, Kyllä ✅, Kyllä ✅

Sitoudutko edistämään Malmin lentoaseman säilyttämistä ilmailukäytössä valtuustotyössäsi?

 
Kyllä
 
Perusteluita on useita, mutta mielestäni keskeiset perustelut ovat seuraavat: 1) Malmin kentän historiallinen merkitys. Historiaa täytyy ymmärtää ja siitä ottaa oppia nykyhetken elämään ja tulevaisuutta ajatellen. 2) Perinteet. Liittyy historiaan, mutta otan sen erillisenä perusteena, koska perinne on historian lisäksi kulttuuria ja kulttuurin arvoja. Perinteitä täytyy kunnioittaa ja vaalia. Ilman perinteitä, meillä ei ole myöskään arvoja. Malmin kentän perinteitä täytyy vaalia ja kunnioittaa. 3) Helsinki tarvitsee Malmin kentän pienkoneille ja lentokoneisiin ja lentämiseen liittyviin muihin harrastuksiin, kuten esim. laskuvarjohyppääminen, kuumailmapallot, radio-ohjattavat lennokit jne... 4) Helsinki tarvitsee kaikille lentokoneille Helsinki-Vantaan lentokentän, Seutulan, lisäksi varalentokentän. Malmin kenttä toimisi varakenttänä, niin siviilimatkustajakoneille kuin Puolustusvoimiemme sotilaskoneille. 5) Malmin lentokentän ja lentokentän alueen yritysten toiminnan on saatava jatkua. Yrityksillä on vakiintunut toimintapaikka ja muutto aiheuttaisi ei-oikeudenmukaisia menoja ja kuluja yrityksille ja vaarantaisi niiden toiminnan jatkuvuuden. 6) Malmin lentokentän ja lentokentän alueen luonto ja luonnon tarjoamat virkistysmahdollisuudet. Luontoa ei saa tuhota, eikä sen tarjoamia virkistysmahdollisuuksia poistaa. 7) Talous. Malmin lentokentän rakentaminen asuinalueeksi aiheuttaa järjettömiä menoja ja kuluja Helsingin kaupungille, jo pelkästään alueen vaatiman maasiirron takia puhumattakaan rakentamiskuluista. Lisäksi Helsinki menettää mainion konsertti- ja tapahtuma-alueen, joka toisi tuloja Helsingin kaupungille.
 

Sitoudutko kannattamaan kunnallisen, neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä, jos lain edellyttämä määrä kuntalaisia kannattaa asiaa?

 
Kyllä
 
Aivan varmasti sitoudun, sillä sitouduin jo edellä edistämään Malmin lentokentän säilyttämistä ilmailukäytössä. Keskeiset perustelut ovat täysin samat kuin edellä: 1) Malmin kentän historiallinen merkitys. Historiaa täytyy ymmärtää ja siitä ottaa oppia nykyhetken elämään ja tulevaisuutta ajatellen. 2) Perinteet. Liittyy historiaan, mutta otan sen erillisenä perusteena, koska perinne on historian lisäksi kulttuuria ja kulttuurin arvoja. Perinteitä täytyy kunnioittaa ja vaalia. Ilman perinteitä, meillä ei ole myöskään arvoja. Malmin kentän perinteitä täytyy vaalia ja kunnioittaa. 3) Helsinki tarvitsee Malmin kentän pienkoneille ja lentokoneisiin ja lentämiseen liittyviin muihin harrastuksiin, kuten esim. laskuvarjohyppääminen, kuumailmapallot, radio-ohjattavat lennokit jne... 4) Helsinki tarvitsee kaikille lentokoneille Helsinki-Vantaan lentokentän, Seutulan, lisäksi varalentokentän. Malmin kenttä toimisi varakenttänä, niin siviilimatkustajakoneille kuin Puolustusvoimiemme sotilaskoneille. 5) Malmin lentokentän ja lentokentän alueen yritysten toiminnan on saatava jatkua. Yrityksillä on vakiintunut toimintapaikka ja muutto aiheuttaisi ei-oikeudenmukaisia menoja ja kuluja yrityksille ja vaarantaisi niiden toiminnan jatkuvuuden. 6) Malmin lentokentän ja lentokentän alueen luonto ja luonnon tarjoamat virkistysmahdollisuudet. Luontoa ei saa tuhota, eikä sen tarjoamia virkistysmahdollisuuksia poistaa. 7) Talous. Malmin lentokentän rakentaminen asuinalueeksi aiheuttaa järjettömiä menoja ja kuluja Helsingin kaupungille, jo pelkästään alueen vaatiman maasiirron takia puhumattakaan rakentamiskuluista. Lisäksi Helsinki menettää mainion konsertti- ja tapahtuma-alueen, joka toisi tuloja Helsingin kaupungille.