Marika Väisänen

VAS, Ei ❌, EOS
631
 

Sitoudutko edistämään Malmin lentoaseman säilyttämistä ilmailukäytössä valtuustotyössäsi?

 
Ei
 
Kunnioitan tehtyjä päätöksiä, enkä aio olla edistämässä päätöksen avaamista. Malmin lentokentän arvokkaat luontokohteet tulee kuitenkin säilyttää koskemattomina. Mikäli tämä tarkoittaa, että asuntojen määrästä joudutaan tinkimään, niin silloin näin täytyy tehdä. Longinoja vaatii erityistä suojelua. Onneksi alueelle on jo nyt kaavoitettu runsaasti virkistysalueita. Näitä ei siis menetetä.
 

Sitoudutko kannattamaan kunnallisen, neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä, jos lain edellyttämä määrä kuntalaisia kannattaa asiaa?

 
En osaa sanoa
 
Kannatan suoraa demokratiaa ja kuntalaisten äänen pitää kuulua. Malmin kentän kohtalosta ei ole päätetty tyhjiössä vaan osana kokonaisuutta. Jos alue jää rakentamatta niin silloin kysymys kuuluu minne asuntoja tulisi kaavoittaa? Lähellä kantakaupunkia hyvien kulkuyhteyksien päässä ei ole enää näin paljon käyttämätöntä maata. Vastaan siksi, että en osaa sanoa, koska haluaisin ensin tietää mikä on kysymys, joka kuntalaisille esitetään. Pitäisikö kansanäänestyksen yhteydessä myös valita mihin alueen asunnot siinä tapauksessa rakennetaan? En ole siis varma toimisiko kansanäänestys näin yksittäisessä kysymyksessä.