Harri Vuorinen

KD, Ei ❌, Kyllä ✅
1061
 

Sitoudutko edistämään Malmin lentoaseman säilyttämistä ilmailukäytössä valtuustotyössäsi?

 
Ei
 
Olen asunut koko lapsuuteni muutaman kilometrin päässä Malmin lentoasemasta. Olen ollut töissä vuosia aseman vieressä olevalla teollisuusalueella, isäni on omistanut useita halleja Tattarisuolta ja itse omistan tällä hetkellä yhden. Viimeisen puolitoista vuotta, olen käynyt Malmin lentoasemalla syömässä lähes päivittäin. Ja niin kuin moni muu, lapsena pääsin lentämään Malmilta.Rakkautta ja nostalgiaa löytyy!Valitettavasti viimeisten vuosien ja vuosikymmenen aikana paikkaan ei ole juurikaan panostettu. Ei valtion, ei kaupungin, mutta ei kyllä käyttäjienkään toimesta. Uskallan nimetä Malmin lentoaseman miesten wc-tilat pk-seudun huonoimmiksi. Havaintoni mukaan kenelläkään ei ole vahvaa omistajuutta paikasta ja alueen käyttö on vuosi vuodelta pienentynyt. Toisaalta kentästä olisi voinut yrittää tehdä aktiivista liikelentokenttää, mutta näin ei tapahtunut. Tähän olisi tarvittu myös Finavian ja valtion tahtotilaa. Koska vuosien ja vuosikymmenien aikana asema on ajautunut tuohon tilaan, niin siinä piilee ongelman ydin. Tuon kokoista aluetta ei voida jättää pelkästään pienen joukon etuoikeudeksi, vaan siitä pitää päästä nauttimaan suurempi joukko helsinkiläisiä.Lisäksi kannatan poliittista vakautta. Jos nyt Malmin lentoaseman päätös peruttaisiin, niin se ei auttaisi asiaa. Kukaan ei halua investoida paikkaan, jonka taas seuraava valtuusto voi 4 vuoden päästä lopettaa. Meidän on syytä kunnioittaa edellisten poliitikkojen päätöksiä ja rakentaa kestävää yhteiskuntaa. Kun tämä periaate toimii, niin voimme luottaa siihen, että myös meidän tekemiä päätöksiä kunnioitetaan. Se mistä me saamme päättää, on alueen tulevasta käytöstä. Nyt alueelle on suunniteltu tiiviisti rakennettu asuinalue, josta ei betonia puutu. Pelkästään maaperään joudutaan upottamaan muutama Viipurin linna. Tätä en kannata. Helsingillä on vielä Sipoolta "saatu" alue rakentamatta, joka kannattaisi ensin hyödyntää asuinkäyttöön.Kannatan Malmin lentoaseman alueen rakentamista, urheilu-, tapahtuma- ja virkistyskäyttöön. (Ja kyllä sinne muutama asunto mahtuu kattamaan infrakuluja.) PK-seudulla ei ole myöskään suurta seurakuntakeskusta, jossa voitaisiin pitää suurempia tapahtumia. Tällaiselle tilalle olisi valtava tarve ja aseman alue olisi loistava siihen. Uskon, että kohteelle löytyisi toteuttaja, jos kaupunki antaisi tontin.Uskon vahvasti siihen, että liikunta/ulkoilu lisäävät ihmisten hyvinvointia. Mitä paremmat mahdollisuudet ihmisellä on liikkua ja ulkoilla, sitä helpommin hän sitä tekee. Tästä syystä kannatan, että jokaisen asuinalueen lähellä pitää olla paikka ulkoilla.
 

Sitoudutko kannattamaan kunnallisen, neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä, jos lain edellyttämä määrä kuntalaisia kannattaa asiaa?

 
Kyllä
 
Oma kantani on, että emme enää haaveile jo päätettyjen asioiden kaatamisesta, vaan keskitymme siihen, miten aluetta tullaan hyödyntämään. Uskon siihen, että tämä monen mielestä huono päätös voidaan kääntää suureksi voitoksi. Jäämällä kiinni jo tehtyyn päätökseen, voidaan huomaamatta jäädä junasta, jossa tehdään alueen käyttöön liittyvät päätökset. Jos kuitenkin riittävä määrä helsinkiläisiä kannattaa kansanäänestystä, niin olen silloin tukemassa sen järjestämistä.