Esa Korkia-aho

PS, Kyllä ✅, Kyllä ✅
417
 

Sitoudutko edistämään Malmin lentoaseman säilyttämistä ilmailukäytössä valtuustotyössäsi?

 
Kyllä
 
Kenttä on säilytettävä ilmailukäytössä. Malmi on Helsingin ainoa kenttä ja sillä on historiallista arvoa. Kentän toimintoja voidaan kehittää vakika kuinka paljon ja sen myötä Helsinki hyötyisi monella tapaa niin taloudellisesti kuin muutenkin. Kentälle voitaisiin ohjata pienempien koneiden liikemieslennot, sairaankuljetuslennot, sähköisen ilmailun kehitystyö, joka on jo edennyt pitkälle. Kentällä voidaan järjestää tapahtumia. Ilmailumuseo voitaisiin siirtää Malmille. Puoltavia tekijöitä on paljon. Helsingin osittain keksitty asuntopula ei ole syy kentän tuhoamiseen. Tilaa on muuallakin. Luontoarvot tuhotaan, Longinojalle tehty suuri työ valuu sulfidisaven myötä hukkaan. Saastuneen maaperän käsittely ja kuljetus on ympäristön kannalta mahdollisesti suuri ympäristörisk ja kallis toimenpide. Jätteenkäsittelylaitos luonnollisesti hieroo käsiään, kun tiedossa on varmaa helsinkiläisten verorahaa. Norjan maanvyöryn yhteydessä asiantintijoilta kysyttiin voiko sama tapahtua Suomessa? Vastaus oli että ei ehkä Norjan tavoin, koska meillä ei ole sellaisia rinteitä. Suurin uhka oli asiantuntijoiden mukaan sulfidisaven leviäminen pohjavesiin ja ympäristöön eli juuri sama savi jota Malmin kentän alla on. Vuosikausien rekkaralli lähiseudun asukkaiden riesana. Betonipaalua tarvitaan tuhansia kilometrejä. Sen tuottamat päästöt ovat mittavat, mutta kentän rakentamisen puolesta puhujat sanovat ettei haittaa koska betoni tehdään muualla Suomessa eli siellä päästöt ei haittaa? Päästöjä syntyy myös pelkkien paalujen kuljettamiseen, kun niitä rahdataan satojen ilometrien matkoja Malmille. Rakentamisen kustannukset nousevat jättimäisiksi. Hiilijalanjäljestä vielä sen verran, että työkoneet alueella sekä kaikki rekkaliikenne tapahtuu ajoneuvoilla, jotka toimvat fossilisilla polttoaineilla. Kentän rakentaminen ei rajaudu vain kentän alueeseen. Se tulee laajenemaan jatkossa. Tiestö ym. infra on rakennettava vastaamaan tuon alueen asukkaiden liikkumistarpeita. Alueesta tulee kolkko ghetto keskellä savipeltoa. Kenttä on ehdottomasti suojeltava ja sen lentotoiminnan ja siihen liittyvään kehitystyön jatkuttava.
 

Sitoudutko kannattamaan kunnallisen, neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä, jos lain edellyttämä määrä kuntalaisia kannattaa asiaa?

 
Kyllä
 
Kansanäänestys on järjestettävä ja sen tulosta on kunnioitettava. Nythän kansa on jo sanonut mielipiteensä jopa kautta kuntarajojen, että kenttä on säilytettävä. Tästä ei kuitenkaan kentän tuhoamisen ystävät ole välittäneet. Ehdokkaiden ja valittujen tulee kuunnella äänestäjien ääntä ja pyrkiä toimimaan heidän hyväksi. Näin ei kuitenkaan nykyiset päättäjät tee vaan nostavat itsensä äänestäjien ja kaupunkilaisten yläpuolelle oma etu edellä.