Eira Hovi

KOK, Kyllä ✅, Kyllä ✅

Sitoudutko edistämään Malmin lentoaseman säilyttämistä ilmailukäytössä valtuustotyössäsi?

 
Kyllä
 
Olen ehdottomasti Malmin lentokentän säilyttämisen puolesta. Kentän käyttö harrastetoimintaan on tärkeää Helsingin harrastepaikkojen tarjonnassa ja uniikki kaupungin vetovoimatekijä. Maaperä on pahasti saastunut ja ymmärtääkseni kentän pohja on savinen, joten pelkän maapohjan saattaminen rakennuskäyttöön on erittäin kallis investointi. Meillä on tässä kaupungissa vielä rakentamiseen käytettävää aluetta jäljellä, joten tilasta ei ole puute. Voimme myös tiivistää ja rakentaa ylöspäin, joten tarvetta Malmin kentän rakennuskäyttöön ei ole. Mietin myös asiaa logistiikan kannalta. Verkkokauppojen räjähdysmäinen kasvu lisää osaltaan kuriiriliikenteessä käyttävien lentojen määrää. Suuri osa tästä liikenteestä tehdään pienkoneilla. Riittääkö Helsinki-Vantaan kentän kapasiteetti tulevaisuuden kasvuun, ja jos ei riitä voidaanko tätä liikennettä ohjata Malmille? Pohdin asiaa myös kriisiajan turvallisuuden kannalta. Helsingin lähistöllä tulee olla toinen kenttä, siltä varalta että Helsinki-Vantaa joudutaan syystä tai toisesta sulkemaan. Ymmärtääkseni Helsingin käräjäoikeus on päättänyt viime vuoden lopulla mahdollistaa lakkautuspäätöksen täytäntöönpanon kaupungin hyväksi. Toivotaan, että vielä löytyy kiviä käännettäväksi, ainakin liito-oravat ovat nyt pelissä. Mielenkiitoiseksi menee. Toivotaan terveen järjen voittoon.
 

Sitoudutko kannattamaan kunnallisen, neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä, jos lain edellyttämä määrä kuntalaisia kannattaa asiaa?

 
Kyllä
 
Paikallisdemokratia kaipaa reipastamista. Neuvoa-antavat äänestykset kaupunkilaisille tärkeistä aiheista ovat suoraviivainen tapa saada ihmisten ääni kuuluviin muulloinkin kuin kerran neljässä vuodessa ja tavalla, joka on rakentava ja punnittu. Aivan liikaa pelkäämme kannanottamista. Meille ihmisille tekee hyvää saada sanoa kantansa ja tulla kuulluksi - sen kuuluisi olla arvo itsessään.