Eija Korpelainen

Ympäristöliike Helsinki, Kyllä ✅, Kyllä ✅
1138
 

Sitoudutko edistämään Malmin lentoaseman säilyttämistä ilmailukäytössä valtuustotyössäsi?

 
Kyllä
 
Lentäjien koulutus on tärkeää. Käsittääkseni Helsingin seudun lentokenttäselvityksen mukaan jo vuonna 2007 viranomaistahot kuten poliisi, rajavartiolaitos ja puolustusvoimat puolsivat Malmin vaihtoehtoa. Helsinki-Vantaalle on Malmin toiminnoista voitu siirtää vain Vartiolentolaivueen toiminta ja sekin vastoin heidän toiminnallisia tarpeitaan. Malmin yrittäjien toiminnan jatkuvuus ja sen myötä Suomen ammattimaisen yleisilmailun jatkuvuus on vakavasti uhattuna. Timo Harakka on ehdottanut sähkölentokoneiden saamista maakuntareiteille, ja Malmi olisi niiden luonnollinen pääteasema Helsingissä. Teknologia kehittyy nopeasti, ja esim. Norjassa kotimaan lentoliikenne pyritään saamaan sähköiseksi vuoteen 2040 mennessä.
 

Sitoudutko kannattamaan kunnallisen, neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä, jos lain edellyttämä määrä kuntalaisia kannattaa asiaa?

 
Kyllä
 
Kansanäänestystä vaatii runsaasti enemmän asukkaita kuin mitä laki edellyttää. Näin massiivisen signaalin ohittaminen olankohautuksella olisi demokratian perusperiaatteiden toteutumisen kannalta hvin huolestuttava signaali ja ennakkotapaus.