Björn Månsson

RKP, Kyllä ✅, Kyllä ✅
716
 

Sitoudutko edistämään Malmin lentoaseman säilyttämistä ilmailukäytössä valtuustotyössäsi?

 
Kyllä
 
Malmin lentoasema on kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuinen, jopa maailmanlaajuisesti katsottuna. Se on ilmailun "lapsuudesta" asti säilynyt. Se rakennettiin silmälläpitäen vuoden 1940 olympiakisoja, joita ei kuitenkaan sodan vuoksi pystytty järjestämään. Pääkaupunkina Helsinki tarvitsee omaa pienkenttää, "citykenttää", jota tulevaisuudessa pienehköt sähkölentokoneet voivat käyttää nopeiden yhteyksien turvaamiseksi. Kentän ympärillä on samoin ainutlaatuinen luonto, uhanalaisine kasvi- ja eläinlajeineen, ja alue toimii ulkoilu- ja virkistysalueena vuoden ympäri. Tätä kokonaisuutta ei saa tuhota!
 

Sitoudutko kannattamaan kunnallisen, neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä, jos lain edellyttämä määrä kuntalaisia kannattaa asiaa?

 
Kyllä
 
Kansanäänestyksen mahdollisuus ei saa jäädä kuolleeksi kirjaimeksi. Se on laissa tarkoitettu nimenomaan tällaisten suurten ja periaatteellisten asioiden ratkaisemiseksi. Jos - ei, vaan kun - tarvittava määrä nimiä on koossa, se velvoittaa kaupunkia järjestämään toimimaan sen mukaisesti. Olen puhunut ja äänestänyt valtuustossa tämän puolesta, ja näin toimin jatkossakin.